Szukaj

Kiełki

FUSION GUSTO oferuje nie tylko podstawowe gatunki kiełków, ale również kiełki w niespotykanych w Polsce smakach, takich jak kiełki groszku, czosnku, czy np. buraka.

Nasze kiełki są świetną dekoracją potraw oraz doskonałym dodatkiem smakowym. Nasze kiełki możecie Państwo znaleźć w ekskluzywnych sklepach ze zdrową żywnością oraz w wybranych sieciach handlowych.

Kiełki Groszku

Smak: chrupiące, smakują jak świeży, młody groszek.

Zastosowanie: idealny dodatek do kanapek oraz sałatek. Świetna przekąska.

Składniki odżywcze: są źródłem witamin (A, B1, B3, B5, B11 (kwas foliowy), C i źródłem magnezu, żelaza oraz fosforu.

Kiełki Rzodkiewki Zielonej

Smak: ostrzejsza niż tradycyjna rzodkiewka

Zastosowanie: świetna do kanapek i sałatek.

Składniki odżywcze: bogate w witaminy A, B11 (kwas foliowy) i C

Kiełki fasoli Mung

  Smak: chrupiący, świeży smak.

Zastosowanie: Kuchnia Azjatycka, można je smażyć.

Składniki odżywcze: bogate w kwas foliowy oraz witaminę C.
 

 

Kiełki Buraka

Smak: wyrazisty, ziemisty – podobny do surowego buraka.

Zastosowanie: ze względu na piękny kolor, często pełni rolę dekoracji.

Składniki odżywcze: bogate w witaminę B11 (kwas foliowy) i źródłem witaminy E i magnezu.

Kiełki Czosnku

Smak: ostry, delikatnie słodki smak czosnku.

Zastosowanie: dekoracyjne i bardzo smaczne. Pasują do kanapek, sałatek, ryb i dań mięsnych.

Składniki odżywcze: bogate w błonnik

Kiełki Pora

Smak: delikatny smak cebulki.

Zastosowanie: doskonałe do owoców morza, sałatek rybnych, homarów, małż, śledzi. W surowej postaci komponują się z mięsem lub serem

Składniki odżywcze: bogate w witaminy B2, B3, B5, B6, B11 (kwas foliowy), są źródłem witaminy B1.

Kiełki Czerwonej Rzodkiewki

Smak: pikantny, pieprzny smak.

Zastosowanie: świetna do kanapek i sałatek. Jej ostry kolor stanowi ciekawą dekorację.

Składniki odżywcze: zawiera mnóstwo antocyjanów, która mają działanie antyoksydacyjne

Kiełki chińskiej róży

   Smak: pikantne, chrupiące, jedna z najostrzejszych odmian rzodkiewki.

Zastosowanie: sałatki, kanapki, dekoracja.

Składniki odżywcze:  bardzo zdrowe i bogate w witaminy C, B6 i E.