Szukaj

Octy winne

Ocet winny Oporto


Inspirowany winami portowymi, jest charakterystyczny owocowy, ma niższy poziom kwasowości niż inne octy. Produkowany w Hiszpanii. Dojrzewa 12 miesięcy w dębowych beczkach.

Inspired by port wines, this is a distinctive fruity condiment which has a lower acidity level than vinegar, produced in Spain exclusively for us.  Made from wine vinegar, sweetened with grape must (the grape juice used to make wine) and ages for 12 months in oak barrels.

Sherry Vinegar 20 letni


20 letni ocet o charakterystycznym mahoniowym kolorze. Pochodzi z południowej części Hiszpanii. Produkowany z winogron Palomino, typowych dla tego regionu; według tradycyjnej metody "Solera". Leżakuje w dębowych beczkach. 

This elegant, mahogany-coloured, aged sherry vinegar comes from Jerez in southern Spain, the home of sherry.  It is made from the Palomino grape, typical of the region, using the traditional ‘solera’ method, by which sherry is made, ageing the vinegar for years in American oak barrels.  Use it for dressings, sauces and in meat and fish dishes.

Ocet winny Chardonnay


Niefiltrowany hiszpański  ocet produkowany w Katalonii z win gronowych. Leżakuje we francuskich, dębowych beczkach. 

An unfiltered Spanish single varietal wine vinegar, made in Catalonia from locally produced Chardonnay grape wines. It is carefully aged in French oak casks. Use it in vinaigrettes and to enhance fish and seafood dishes.

Ocet winny Cabernet Sauvignon


Niefiltrowany, hiszpański ocet produkowany w Katalonii z win gronowych. Ocet dojrzewa w beczkach z francuskiego dębu metodą Solera tradycyjną metodą wykorzystywaną również przy produkcji sherry. 

An unfiltered Spanish single varietal wine vinegar, made in Catalonia from locally produced Cabernet Sauvignon grape wines.  The vinegar is carefully aged in French oak, using the solera method, the traditional method used to make sherry.  Use it in salads, sauces and with red meat.

Ocet winny Moscatel


Hiszpański ocet wyprodukowany w Katalonii. Ma charakterystyczny, różowy kolor i kwiatowy zapach, jednocześnie słodki i kwaśny, z nutami miodu i długim finiszem. 

This elegant Spanish single varietal wine vinegar is made in Catalonia from Moscatel grape dessert wines. Rose pink in colour, with a fragrant, floral aroma, the vinegar has a perfumed flavour, at once sweet and sour, with honey notes and a long finish.  It goes well with fish and seafood dishes and also desserts, especially those containing fruit or chocolate.

Ocet winny Merlot


Ocet produkowany w Katalonii w Hiszpanii, z win gronowych, leżakujący w beczkach z francuskiego dębu.

Smak jest skomplikowany, pełny i mocny, z uderzającą kwaśną nutą na finiszu. 

A single varietal wine vinegar, made in Catalonia, Spain, from locally produced Merlot grape wines and aged in French oak barrels.

The flavour is complex, full and powerful, with a striking sour tang at the finish. Use it to enhance meat and poultry dishes, for marinades and in dressings for fruit-based salads.

Ocet winny jabłkowy


Owocowa mieszanka octu jabłkowego i soku, dająca piękny i subtelny smak, bardzo różni się od octu jabłkowego - tak naprawdę smakuje jak jabłka. Ma głęboki złoty kolor, a jego zapach przypomina młody cydr. 

Banyuls Vinegar


Tradycyjny francuski ocet, produkowany w Banyuls-sur-Mer, we Francji.

Ocet jest sezonowany przez cztery lata w dębowych beczkach.

Krystalizowane płatki róż


Krystalizowane płatki róż to idealny dodatek do deserów. Ich struktura jest chrupka, a smak i aromat przywodzi na myśl spacer wśród pól usłanych różami. Skruszone doskonale sprawdzą się jako dodatek do bazy dla makaroników.
#roses #edibleflowers #jadalanekwiaty #róża #krystalizowanepłatki#krystalizowanekwiaty
Krystalizowane płatki róż to idealny dodatek do deserów. Ich struktura jest chrupka, a smak i aromat przywodzi na myśl spacer wśród pól usłanych różami. Skruszone doskonale sprawdzą się jako dodatek do bazy dla makaroników.
#roses #edibleflowers #jadalanekwiaty #róża #krystalizowanepłatki#krystalizowanekwiatyKrystalizowane płatki róż to idealny dodatek do deserów. Ich struktura jest chrupka, a smak i aromat przywodzi na myśl spacer wśród pól usłanych różami. Skruszone doskonale sprawdzą się jako dodatek do bazy dla makaroników.
#roses #edibleflowers #jadalanekwiaty #róża #krystalizowanepłatki#krystalizowanekwiatyKrystalizowane płatki róż to idealny dodatek do deserów. Ich struktura jest chrupka, a smak i aromat przywodzi na myśl spacer wśród pól usłanych różami. Skruszone doskonale sprawdzą się jako dodatek do bazy dla makaroników.
#roses #edibleflowers #jadalanekwiaty #róża #krystalizowanepłatki#krystalizowanekwiaty

Pasta pistacjowa

Ta czysta pasta pistacjowa jest mieszanką najwyższej jakości i najbardziej aromatycznych pistacji. Nadaje się zarówno do wytrawnych, jak i słodkich przepisów, ponieważ nie zawiera dodatku cukru.

W naszej paście użyliśmy pistacji kalifornijskich, które są mniej intensywnie zabarwione niż jasnozielone pistacje irańskie, natomiast ich przewagą jest zdecydowanie głębszy smak. 
Składnik: 100% pistacja.
#pistacja #orzechpistacjowy #pastapistacjowa #purepistachio #fusiongusto#fusiongustopoland


Naturalny czarny barwnik



Ten profesjonalny, naturalny, czarny barwnik żywności jest idealny zarówno do słodkich, jak i wytrawnych potraw. 
Jest rozpuszczalny w wodzie, ale jego konsystencja proszku w barwieniu oznacza, że nie rozcieńcza mokrych mieszanin.
Pozyskiwany jest z węgla drzewnego, przez spalanie substancji roślinnych. 
Możecie wykorzystać go do produkcji ciast, makaronów, bezy, a nawet makaroników. Barwnik można również zmieszać z niewielką ilością wody i wykorzystać do malowania wzorów na lukrze podczas dekorowania ciast.

Produkty Deco'relief są używane przez najlepszych szefów kuchni i cukierników w całej Francji.
#Deco'relief #fusiongusto #barwnikspozywczy #naturalnybarwnik#czarnybarwnik #sephia #barwnikdoslodyczy #fusiongusto#fusiongustopoland


Syrop różany Mymoune


 

Syrop z róży Mymouné to coś więcej niż tylko przyprawa do deserów. Rozcieńczony w wodzie z dużą ilością lodu i sokiem z cytryny lub limonki tworzy orzeźwiający letni napój. To produkt oryginalnie pochodzący z Libanu. Aby posmakować Bliskiego wschodu przygotuj sałatkę owocową, a następnie polej ją sokiem z róży - efekt będzie niesamowity.
.

#syropzróży #rosesyroup #mamoune #fusiongusto

Czarny barwnik - sepia w saszetkach / Squid Ink Sachets


Naturalny barwnik czarnobrązowy otrzymywany z woreczka czernidłowego mątwy lub kalmarów. 

Suszona verbena


 

Suszone liście marokańskiej werbeny cytrynowej.

Cukier różany



Różany cukier charakteryzuje się intensywnym różanym aromatem. Idealnie sprawdzi się do wykańczania deserów. 

Cukier fiołkowy


Ten intensywnie purpurowy cukier jest aromatyzowany zapachem fiołka parmeńskiego. Jest niesamowicie intensywny. Znajdzie zastosowanie w deserach, pralinach. 

Kwiaty hibiskusa w syropie - wild hibiskus flowers


 

Kwiaty hibiskusa w syropie to produkt, którym można oczarować gości. Spróbujcie dodać je do kieliszka z szampanem aby uzyskać efekt rozkwitających kwiatów. Doskonale ozdobią również desery!
#kwiatyjadlane #hibiskus #hibiskusflower #wildhibiskus #fusiongusto#fusiongustopoland

Pozostałe produkty

Kuskus izraelski - kuskus gigant - kuskus perlisty


Kuskus o konsystencji perlistej, wielkość pojedynczych ziaren sięga do 5 mm, nie skleja się  podczas gotowania i zachowuje swoją strukturę po ugotowaniu.

Papryka wędzona: słodka, ostra, słodko-gorzka


Wykonane w regionie La Vera w Hiszpanii, ze starannie wyselekcjonowanych papryk, wędzonych i suszonych na ciepło w tradycyjnym piecu opalanym drewnem dębowym. Produkt posiada certyfikat jakości i nazwy pochodzenia. Drewno dębowe daje niezbędną ilość ciepła i dymu oraz dostarcza smaku wędzonej papryki.

Made in the La Vera region in Extremadura, Spain, from carefully selected pimientos grown to produce hot smoked paprika. The traditional oak wood oven drying process used in La Vera grants this product a quality certification and Denomination of Origin. Oak wood contributes to the necessary amount of heat and smoke to dehydrate and provide the smoked flavor to the peppers.

Cytryny kiszone


Słone i lekko kwaśne, drobne, selekcjonowane cytryny. Zachowują intensywny smak i zapach cytryny, mają soczystą strukturę oraz atrakcyjny żółty kolor. To tradycyjny składnik kuchni afrykańskiej.

Salty and lightly acidic, our small, fine-skinned, preserved lemons retain an intense lemon flavour and fragrance, juicy texture and an appealing yellow colour.

They are a traditional ingredient in North African cuisine, where preserved lemons are a key flavouring, used to add a subtle yet distinctive citrus note to tagines and relishes.

Pasta Rose Harissa


Opracowana w 1995 roku z sekretnej receptury. Głęboki kolor czerwony, jest bardzo aromatyczny. To pasta przyprawowa powstała z mieszanki aromatycznych chilli, czosnku i płatków róży. Smak charakteryzuje się powolnym rozprzestrzenianiem ostrości chili, zrównoważonym słodkim aromatem wędzenia. Daje potrawom niesamowitej głębi.  

One of our signature ingredients, our rose harissa was developed in 1995 from a secret recipe. Deep red in colour, it is an aromatic, complex Middle Eastern spice paste, skilfully blended from flavourings including chilli, garlic and rose petals. Characterised by a slow-burning chilli heat, balanced with sweet smokiness, it adds real depth of flavour.  In North Africa, harissa is traditionally used to add a piquant kick to stews, soups and couscous. It also works well stirred into crème fraiche or used in marinades.

Verbena Harissa


 

Charakterystyczna zielona pasta przyprawowa, pochodząca z Bliskiego Wschodu. Łączy marokańskie smaki: werbeny, kolendry, pietruszki oraz szpinaku,

A distinctive verdant take on a classic Middle Eastern spice paste, this combines Moroccan verbena, coriander, parsley, baby spinach,

Ser Cheddar wędzony


 

Oryginalny, brytyjski ser o charakterystycznym słodkim i intensywnym smaku. 

Ser brytyjski Shropshire wędzony i świeży


 

Jest to jeden z jarskich, mleczarnianych serów pleśniowych. Jego smak zależy od długości dojrzewania, które trwa zazwyczaj do 12 miesięcy. Charakteryzuje się delikatnym zapachem oraz gładką, pomarańczową konsystencją poprzerastaną niebieskimi żyłkami pleśni.

Masło kakaowe

Masło kakaowe - to kremowy, naturalny tłuszcz znajdujący się w ziarnie kakaowym. Ma gładką konsystencję i bardzo niską temperaturę topnienia.

W procesie mielenia ziarna kakaowego na zimno oddziela się proszek kakaowy i masło kakaowe. Ciemny proszek kakaowy zapewnia popularny czekoladowy smak i kolor, ale to drugi składnik, czyli masło kakaowe daje cudowne uczucie rozpływania w ustach. Masło kakaowe jest doskonałym składnikiem pod względem zarówno tekstury, słodkiego zapachu, a także pięknego połysku, którego nadaje potrawom.
#masłokakaowe #kakaobutter #cacaobutter #masło #kakao #cacao#patisiere #cukiernik #fusiongusto


 

Złoto jadalne



Oferujemy Państwu płatki 24 karatowego złota w rozmiarze 80 x 80 mm. Złoto sprawdzi się jako dodatek do deserów i dań wytrawnych, doda im niesamowitej wykwintności. 

#gold #ediblegold #złoto #jadalne złoto #fusiongusto #fusiongustopoland

Sok z cytryny yuzu


Yuzu to japoński owoc cytrusowy, przypomina połącznie dzikiej mandarynki z cytryną. Produkt jest w 100% naturalny i zawiera tylko sok z owocu yuzu. Charakteryzuje się intensywnymi cytrusowymi nutami, splecionymi z kwiatowymi armatami nieco zbliżonymi do kwiatów lipy. Zielony sok yuzu jest tak intensywny, że kiedyś używano go jako składnika zapachowych olejków do kąpieli!
Częściej znajduje jednak zastosowanie w kuchni - jako dodatek do sosów, deserów, czy nawet ponczy. Zielony sok yuzu jest również wykorzystywany w najlepszych barach na świecie, jako dodatek do drinków. 
#yuzu #cytrynayuzu #fusiongusto #cytrus #aromat #deser #sok #juce

Czarna soczewica


Te maleńkie czarne ziarenka zawierają mnóstwo białka i minerałów. To jeden z najpopularniejszych dodatków kuchni indyjskiej. 
#czarnasoczewica #soczewica #lentil #Uridbeans #fusiongusto#kuchniaindyjska #nowości
Te maleńkie czarne ziarenka zawierają mnóstwo białka i minerałów. To jeden z najpopularniejszych dodatków kuchni indyjskiej. 
#czarnasoczewica #soczewica #lentil #Uridbeans #fusiongusto#kuchniaindyjska #nowości

Puder wasabi


Puder pozyskiwany z liofilizowanych korzeni wasabi. Wystarczy odrobina wody, a by puder zamienił się w pastę. Sam puder w czystej postaci można również stosować jak pikantny dodatek do dań. 

Srebro jadalne

Strzelające cukierki


Strzelające cukierki, lub inaczej nazywane strzelającym cukrem.Dają w ustach wrażenie strzelania, jakby rażenia prądem. Wszystko za sprawą gazu, który w kontakcie z wilgotnym językiem zaczynają strzelać. Strzelający cukier wykorzystywany jest przez Hestona Blumenthala do jego doskonałego, czekoladowego gateau.
#strzelającycukier #strzelającecukierki #doznaniadlapodniebienia #fusiongusto #suggar

Funkin Jalapeno syrop


Syrop jest produkowany z soku z naturalnych papryczek jalapeno, daje ekscytujący efekt ostrego syropu. Dodajcie odrobinę do Margarity, aby uzyskać zabawny, pikantny akcent. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do dresingów, sosów, a nawet zaskakującym elementem deseru.

#jalapeno #syropjalapeno #bar #barman #drink #sok #syrop #fusiongusto

 

Krystalizowane kwiaty jaśminu


Krystalizowane kwiaty jaśminu są niesamowicie aromatyczne, a ich struktura jest chrupiąca. Są doskonałym dodatkiem do deserów. 

Piklowane liście musztardowca


W smaku są kwaśne i pikantne jednocześnie. 
Duże zielone liście marynowane są z sosem sojowym i sezamem, tak aby uzyskać popularną marynatę o nazwie Takana.

Może stanowić samodzielną sałatkę. Lekko podsmażona i wymieszana z gorącym ryżem, może stanowić doskonały dodatek do steku. Sprawdzi się również jako dodatek do ramenu. 
Użyj takana marynowanych liści gorczycy, aby dodać pikantne, pikantne i kwaśne smaki do niemal każdego pikantnego dania.

Duże zielone liście marynowane są z sosem sojowym i sezamem, aby uzyskać popularną marynatę, która jest prawie samodzielną sałatką. Lekko podsmażyć trochę takany przed mieszaniem gorącego ryżu, podawać jako dodatek do steku lub przyozdobić miskę z ramenem.


W smaku są kwaśne i pikantne jednocześnie. 
Duże zielone liście marynowane są z sosem sojowym i sezamem, tak aby uzyskać popularną marynatę o nazwie Takana.

Może stanowić samodzielną sałatkę. Lekko podsmażona i wymieszana z gorącymryżem, może stanowić doskonały dodatek do steku. Sprawdzi się również jako dodatek do ramenu. 

Kewra - ekstrakt z Pandamu


Woda Kewra, zwana także esencją kewra lub wodą kevda, to pachnąca woda pozyskiwana z kwiatów indyjskich, w tradycji wody różanej. Pozyskiwana jest z kwiatów Pandanusa tectorius. Woda Kewra jest popularna w południowo-wschodniej Azji jako ekstrakt z liści pandanu. 
Woda Kewra ma charakterystyczny kwiatowy aromat. Jest bardzo intensywnawięc wystarczy niewielka ilość aby aromatyzować danie.
Woda Kewra, zwana także esencją kewra lub wodą kevda, to pachnąca woda pozyskiwana z kwiatów indyjskich, w tradycji wody różanej. Pozyskiwna jest z kwiatów Pandanusa tectorius. Woda Kewra jest popularna w południowo-wschodniej Azji jako ekstrakt z liści pandanu. 
Woda Kewra ma charakterystyczny kwiatowy aromat. Jest bardzo intensywana więc wystarczy niewielka ilość aby zaromatyzować danie.