Szukaj

Chilli czerwone i zielone


Tradycyjne chilli występujące w odmianie zielonej i czerwonej. Papryczki o długości sięgającej maksymalnie 10 cm, o umiarkowanym stopniu ostrości.

Papryka Habanero


Jedna z najostrzejszych papryczek na świecie. Przy tym zachowująca swój lekko słodkawy owocowy smak. Charakterystyczna dla kuchni meksykańskiej. Występuje w kolorze czerwonym i żółtym.

Papryka Jalapeno


Mimo, że mają teksturę słodkiej papryki - gruba ściana i chrupkość - są zdecydowanie ostrzejsze! Surowe jalapeno są całkiem ostre, ale ich ostrość łagodnieje wraz z długością gotowania.

Papryka Aji limo

Papryczki są raczej łagodne w smaku. Są w różnych kolorach nawet fioletowe. Dostępne pod zamówienie. 

Chilli rawit


Chilli rawit to drobna papryczka o długości 3-4cm. Papryka o umiarkowanym stopniu ostrości.

Papryka Angello


Jest niewielkich rozmiarów, okrągła i słodka. 

Papryka Poblano


Są w kolorze ciemnoczerwonym lub brązowym, mają też mają dwa razy więcej witaminy C niż cytrusy. Sprawdzają się w każdej kuchni. Mają umiarkowaną ostrość. 

Papryka Jolokia


Ta mała niepozorna papryczka jest w pierwszej szóstce najostrzejszych przypraw świata. Ma ponad 1 milion jednostek w skali Scoville'a.