Szukaj

Szpinak wodny Ong soi

Smakiem przypomina nieco tradycyjny szpinak i można go podobnie przyrządzać. Ma natomiast bardzo kruche i soczyste łodygi, które również nadają się do spożycia. Dostępny pod zamówienie. 

 

Kai Lan


Warzywo pochodzące z Chin. W smaku przypomina brokuł, jest nieco słodszy. Dostępny pod zamówienie. 

Kapusta pak choi baby

Kapustka charakterystyczna dla kuchni Azjatyckiej. Bardzo soczysta i chrupiąca. W smaku przypomina nieco sałatę rzymską.

 

Kapusta Bok choi


Bok choi w smaku przypomina pak choy'a. Jest jednak od niego większy i ma delikatnie zielone łodygi. 

Choi sum


Jest bardzo podobne do Kai lan zarówno wyglądem jak i w smaku. 

Tofu wędzone


W smaku jest zbliżone do wędzonego sera lub do oscypka. Ma delikatnie wyczuwalny posmak soi, więc jest dobre nie tylko dla wegetarian i wegan. Inaczej zwane jest serem tahu. Dostępne pod zamówienie. 

Tofu


Najlepszy zamiennik mięsa dla wegan i wegetarian. Sprawdza się w kuchni tajskiej, ale nie tylko. Dostępne pod zamówienie. 

Tempeh


Tempeh to fermentowana soja. Jej bogactwo właściwości odżywczych jest znane od bardzo dawna. Jest podstawowym składnikiem w kuchni Indonezyjskiej, teraz popularne w kuchni wegańskiej i wegetariańskiej. 

Edamame


Są to świeże strączki soi. Doskonale smakują podane na ciepło z odrobiną soli.