Tego warzywa, nie trzeba przedstawiać. U nas tylko fasola bez łyka. Bardzo smaczna odmiana dostępna cały rok.
Smakiem przypomina tradycyjny kalafior. Zachowuje swój oryginalny kolor po ugotowaniu
Smakiem nie różni się od tradycyjnego kalafiora. Zachowuje swój oryginalny kolor po ugotowaniu.
W smaku identyczny co cukrowy, jest jednak od niego znacznie cieńszy.
W smaku przypomina znaną fasolkę szparagową. Jest jednak znacznie cieńsza i dłuższa.
Inaczej zwane Rappini. Należy do rodziny brokułów i tak też smakuje.
Jarmuż to nie tylko piękne dekoracyjne liście, ale też samo zdrowie i pyszny smak. Sprawdzi się w każdej kuchni, zarówno jako dodatek jak i główny składnik.
Niektórzy porównują jego smak do szparagi i radicchio. Charakteryzuje się on lekko gorzkawym aromatem, nieocenionym szczególnie w kuchni śródziemnomorskiej.
Gorzkawe w smaku warzywo, charakterystyczne dla kuchni Indyjskiej.
Wykorzystywana w kuchni indyjskiej. W smaku przypomina pomieszanie fasoli szparagowej i groszku cukrowego. Podczas gotowania wydziela charakterystyczny lepki śluz.
Świeży rabarbar u nas dostępny cały rok.
U nas szparagi zielone dostępne cały rok.
Dostępne sezonowo- od kwietnia.
Nie tylko wyglądem różni się od zwykłej wersji. Ma twardszą skórkę i bardziej chrupki miąższ.
W smaku jest podobna do normalnej odmiany. Jej kolor nie zmienia się po obróbce termicznej. Dostępna u nas pod zamówienie.